Κάλεσμα σε απεργία 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Σας προωθούμε μήνυμα της ΠΟΣΕΕΙΙΔ με το οποίο προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα ΝΠΙΔ Ε.Κ που υπάγονται σε αυτήν, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, ως διαμαρτυρία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θεσμοθετεί τη δυνατότητα ημερήσιας απασχόλησης των εργαζομένων σε περισσότερους εργοδότες, έχοντας ως ανώτατο όριο τις 13 ώρες – χωρίς να παίρνει υπόψη του τον χρόνο μετάβασης από τη μια εργασία στην άλλη, επιτρέπει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση, την 6ήμερη εργασία με αυξημένο το έκτο ημερομίσθιο κατά 40%, τις συμβάσεις κατά παραγγελία και μηδενικών ωρών χωρίς εγγυημένο ελάχιστο αριθμό ωρών απασχόλησης και ποινικοποιεί μεταξύ άλλων την περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, υποβιβάζοντας με τις συνολικές του ρυθμίσεις τις συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας.

Οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο αφορούν και όλους εμάς που εργαζόμαστε στο χώρο της Έρευνας και έχουν ως στόχο τη θεσμοθέτηση ελαστικών και επισφαλών μορφών απασχόλησης.

Το ΔΣ του ΣΕΙΤΕ στηρίζει την απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2023 και σας καλούμε να συμμετέχουμε μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Στο Ηράκλειο, σημείο συγκέντρωσης είναι η Πλατεία Ελευθερίας στις 10:00.

Γιατί η αξιοπρέπεια στην εργασία, η αξιοπρέπεια στη διαβίωση για όλους μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΕΙΤΕ

ΣΕΙΤΕ