Ψήφισμα ΣΕΙΤΕ για την απώλεια του πρώην Διευθυντή του ΙΥΜ Γιάννη Παπαδάκη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΙΤΕ (ΣΕΙΤΕ) εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του εξαίρετου επιστήμονα, καθηγητή Γιάννη Παπαδάκη που έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Γιάννης Παπαδάκης ήταν ο πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1983-1996). Το 1985 ίδρυσε το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) του ΙΤΕ, στο οποίο ήταν Διευθυντής επί δεκαεννέα έτη (1985-2004). Το ίδιο διάστημα ήταν μέλος του ΔΣ του ΙΤΕ, και του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Διακεκριμένου Μέλους» του ΙΤΕ το 2004. Μέσω της ερευνητικής του δραστηριότητας πρωτοστάτησε στην καθιέρωση του Ινστιτούτου στη διεθνή ερευνητική κοινότητα στον τομέα των εφαρμοσμένων και υπολογιστικών μαθηματικών.

Ο Γιάννης Παπαδάκης, πέραν της τεράστιας συνεισφοράς του στην επιστήμη, υπήρξε πάνω από όλα ένας ιδιαίτερα απλός και προσιτός άνθρωπος, ο οποίος διακρίθηκε για την αμεσότητά του και την ανθρωπιά του. Νοιαζόταν πάντα για όλους τους εργαζομένους και τους φοιτητές στο Ινστιτούτο που διηύθυνε και στεκόταν δίπλα σε αυτούς ακόμη και μετά την συνταξιοδότησή του. Τα μέλη του ΙΥΜ τον αποχαιρετούν ως ένα μέλος της δικής τους οικογένειας.

Το ΔΣ του ΣΕΙΤΕ αποφάσισε ομόφωνα :
• Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους και τους συνεργάτες του εκλιπόντος.
• Να καταθέσει, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάςτου, αντί στεφάνου, το ποσό των 200 ευρώ από το ταμείο του ΣΕΙΤE στον τραπεζικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση φοιτητών μέσω υποτροφιών.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΣΕΙΤΕ