Δελτίο τύπου ΠΟΣΕΕΙΙΔ για το Νομοσχέδιο για Ιδιωτικά και δημόσια ΑΕΙ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Σας προωθούμε τις θέσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Ι.Ι.Δ. αναφορικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 8/2/2024 από τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΔΕΠ κλπ σωματεία.

Tο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων (ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων) και παρεμβάσεις για τα δημόσια πανεπιστήμια, όπως την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας τους μέσω των ΕΛΚΕ, την «προσέλκυση διεθνούς πελατείας», και τη «χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών από ιδιωτικά funds», παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου αφορά άμεσα τους εργαζόμενους στα Ερευνητικά Κέντρα, καθώς αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα Πανεπιστήμια και τους αποφοίτους τους.

Συμμετέχουμε στην επερχόμενη 3ωρη στάση εργασίας στις 08/2/2024 από τις 11 πμ που έχει αναγγελθεί από φοιτητικούς συλλόγους και στηρίζει η ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις/εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τη συγκεκριμένη ημερομηνία.


Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΣΕΙΤΕ

ΣΕΙΤΕ