Κάλεσμα στην κινητοποίηση για την Υγεία

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι γιατροί και οι υγειονομικοί της χώρας προχωρούν σε 48ωρη πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2023 ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Ο σύλλογος μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και αγωνιά για τη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της. Τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι ίδια με αυτά που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας με τα περιφερειακά να προηγούνται στο στάδιο της κατάρευσης, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, έλλειψης προσωπικού, με κλείσιμο τμημάτων και διάλυση υπηρεσιών όπως αυτών της Ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.

Στο νησί μας οργανώνεται παγκρήτια κινητοποίηση στις 30 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων τα κατά τόπους Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης κηρρύσουν στάσεις εργασίας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου (συννημένο). Για το Ηράκλειο όπως μας ενημέρωσε το ΕΚΗ, έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των γιατρών και των υγειονομικών της χώρας και καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση της 30 Νοεμβρίου 2023.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα.


Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΣΕΙΤΕ

ΣΕΙΤΕ